1, 2, 3, ... 10!

posted Jan 27 2014

Dag 1 van het echte werk. Na een zeer rustige ontvangst en een korte rondleiding kon ik erin vliegen. Ik heb mee mogen werken aan het design van een Facebook-campagne voor het dieetprogramma Kyalin. Dit bestond uit het maken van icoontjes voor advertenties en het ontwerpen van een cover-foto voor op de Facebook-pagina, die moest bestaan uit een collage van de icoontjes. Alles gebeurde in Illustrator. Ook mee designen aan een advertentie voor TEDxFlanders voor in De Tijd stond op het programma, ditmaal in InDesign. Er moest een nieuwe tagline gekozen worden en de reeds voorgestelde schikking van de evenement-gegevens moest beter.

Dag 2

posted Jan 28 2014

De finale design-ideeën van de TEDx advertentie moesten buiten. De deadline was strak en de tagline moest sterk zijn. We keerden terug naar de lay-outfase en tegen de middag gingen de laatste concepten buiten. Dan was het onmiddellijk tijd om mijn hoofd leeg te maken. 10 is bezig aan een campagne voor Gordon's beer, en ik kreeg zowat carte blanche om nieuwe ideeën te spuien...TBC...

De eerste briefing

posted Jan 29 2014

Mijn Gordon ideeën werden nogal snel van de baan geschoven, en ik mocht vandaag m'n eerste briefing meevolgen. Deze ging over bakkerijgrondstoffen-leverancier Droessaert. Er moet nagedacht worden over een "(relatie-)geschenk, gadget, hebbeding, herinnering,...)" om mee te geven aan het publiek op de Bibac Expo.
Verder kreeg ik de opdracht om een interne videoboodschap van ATAG NL (aan al de werknemers e.d.) te monteren, waarvoor de beelden gisteren gefilmd werden. Ik ging naarstig aan de slag. Er waren dinsdag een aantal takes gefilmd en ik moest de correcte beelden hieruit selecteren en monteren. Verder voegde ik in After Effects wat van de tekst-elementen (gesynchroniseerd op de boodschap) toe. Ook het beeld wat warmer en aantrekkelijker maken was een van de opdrachten.

"Hij is niet op zijn mondje gevallen"

posted Jan 30 2014

Vandaag heb ik het filmpje voor ATAG zo goed afgewerkt.
Tijdens een of andere conversatie kreeg ik een "Hij is niet op zijn mondje gevallen, die Pieter Snyers" toegeworpen. En terecht. Ik laat me niet doen, maar we blijven beleefd, beschaafd en eerlijk. Altijd met minstens 2 woorden spreken. Meestal toch.

Vrijdag uitboldag

posted Jan 31 2014

Het filmpje voor ATAG is vanmiddag -na er minutieus de laatste hand aan te leggen- eindelijk opgestuurd naar de klant. In de namiddag mocht ik meedenken aan de campagne voor een lokale garagist/carrosier Van Gansen. Er werd wat uitgebold, de ideeën waren ver zoek...

Een nieuwe maandag, een nieuwe week

posted Feb 3 2014

Wauw, vorige week is zo snel voorbij gevlogen, onvoorstelbaar. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe manieren van werken leren, tips 'n' tricks van het vak en ook zo veel verschillende dingen die ik al heb mogen doen. Er zijn geen 2 dagen hetzelfde geweest. Vandaag kwamen er 2 nieuwe stagiairs uit het Brusselse en werd een nieuw web-bureau hier onder het zelfde dak onder gebracht. Veel nieuwe mensen dus. Van de mensen van het webbureau moest ik wat "pasfoto's" - want een beter woord vind ik niet - nemen die ze op hun website konden zetten. 's Middags ben ik de straat op getrokken om wat testbeelden te schieten met een van de handcameratjes. Binnen enkele weken volgt een reclamecampagne op straat, waarvoor verborgen-camera-beelden nodig zijn en ik moest wat testen wat er allemaal mogelijk was met de camera. In de namiddag moest ik meewerken aan een deadline tegen morgenvroeg en we konden deze week al meteen inzetten met overuren. De campagne-ideeën voor de lokale garagist/carrosier moesten echt buiten, want morgen worden ze gepresenteerd bij de klant. Ik ontwierp de footer voor op de affiches en uiteindelijk is tegen de avond de deadline gehaald.

Dag 7

posted Feb 4 2014

Vandaag heb ik de gevreesde job van elke stagiair gekregen. "Redesign onze website maar." Minder klikken, meer duidelijke visuals, liefst one page. Dat waren zowat de vereisten die ik meegekregen heb. Ik heb een hoop mockups en concepten gemaakt, maar voorlopig is er nog niet echt een voorstel dat er echt uit springt. Vanzelfsprekend had ik op voorhand een beetje schrik om deze opdracht te krijgen, maar ik heb nu de kans om me echt te bewijzen, dus ik ga er extra voor gaan.

Druk druk druk

posted Feb 5 2014

Het 10-website-project werd vandaag snel naar de achtergrond geschoven. Voor vzw Stop Darmkanker namen enkele BV's een selfie in hun WC, maar niet op alle foto's is duidelijk te zien dat het een WC is. Hiervoor moest ik een aantal elementen bij Photoshoppen. Voor Droessaert moest ik een "glazen boke" Photoshoppen en voor Overnachten in Antwerpen moest de website herzien worden. Mensen hadden op deze website de mogelijkheid om een overnachting te boeken via een widget, maar er moet nu met duidelijk zichtbare deals gewerkt worden. Ook de foto-/muziek-stream bovenaan de pagina moet herwerkt worden om op mobile devices beter te werken.

Positieve commentaar!

posted Feb 6 2014

Vandaag had ik een topdagje. Ik kreeg te horen dat mijn creatie voor Droessaert door de klant zeer goed bevonden was, dat het design voor Overnachten in Antwerpen -dat ik inmiddels had afgewerkt- heel fijn was en dat het Photoshoppen van de BV's wel in orde zou komen. Misschien zouden we wel een aantal elementen opnieuw moeten fotograferen omdat de belichting op een paar details niet klopt. Op het einde van de dag werkte ik nog wat mockups af voor de 10-website. Dat verhaal krijgt ongetwijfeld een vervolg. Oh ja, ik heb net mijn punten gekregen en vanzelfsprekend worden de goede resultaten vanavond gevierd. Dat gaat morgen dus pikken...

Vrijdag uitboldag 2.0

posted Feb 7 2014

Zoals verwacht deed het vanmorgen betrekkelijk pijn, maar toen ik aankwam op mijn bureau, wou ik er absoluut in vliegen. Ik wou de laatste aanpassingen aan het design voor Overnachten in Antwerpen tegen de middag gedaan hebben, zodat het naar de developers kon gestuurd worden. In de namiddag kreeg ik te horen dat het filmpje voor ATAG goed bevonden werd en dat we maandag de high-res versie zullen afleveren. Later was er nog een kleine receptie omdat er een nieuw web-bureau onder hetzelfde dak als dat van 10 gekomen is, Marbles. Samen met de twee junior creatives ontwierpen we nog snel een kaartje en konden we de week met een hapje en een glaasje afsluiten.

Week 3, dag 11

posted Feb 10 2014

Ongelooflijk hoe snel de tijd voorbij vliegt. Vandaag is er gestart met het nadenken over een nieuwe campagne voor Oscare, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens. Verder werd er gewerkt aan een nieuw logo voor Van Gansen. Tijdens een feedbackmoment met de klant was gebriefd om een "sterker" logo af te leveren. Het eerste logo dat we hadden aangeleverd, was te fijn, te frèle. Verder mocht ik het finale ontwerp van Overnachten in Antwerpen doorgestuurd naar de developers. Op het einde van de dag werkte ik ook de iconen-collage voor Kyalin volledig af, zodat deze op hun website te gebruiken was. Oh, en ik mocht mijn ATAG montagefilmpje in hoge resolutie afleveren, de klant was tevreden over het eerste resultaat. En zo is de nieuwe week weeral goed ingezet! Wat vliegt de tijd...

Flash, een oude vijand

posted Feb 11 2014

"Kan jij flash banners maken?" - "Ja, maar ik heb daar niet zo veel ervaring in." - "Geen probleem, komt wel.". Ik werkte eerst nog wat logo's voor Van Gansen af en daarna kon ik voor Keukenmaxx beginnen aan het maken van een aantal Flash-Banners en back-up jpg's (voor op de devices waar Flash content niet werk...). Gelukkig waren 2 van de 7 jpg's reeds gemaakt, waardoor ik snel vordering maakte. Normaal gezien ben ik morgen klaar tegen de middag klaar, en kan ik Flash weer een tijdje gedag zeggen.

Goed is niet goed genoeg

posted Feb 12 2014

Zoals gehoopt had ik vandaag voor de middag de Keukenmaxx-banners af. Ik werkte nog aan wat logo's voor Van Gansen en niet veel later kreeg ik van een andere account manager een nieuwe vraag of ik Flash banners kon maken, ditmaal voor Morres. Natuurlijk! Als we dan toch bezig zijn, zal ik het wel blijven doen ook.
Vandaag kwam Pieter Jorissen ook langs om eens te kijken hoe het hier allemaal loopt. Een greep van enkele kernwoorden uit het korte evaluatiegesprek met hem, Jeroen en Olaf; de positieve: Toffe persoonlijkheid, vlotte babbel, veel talenten, assertief - maar ook de negatieve: weinig specialiteiten, geen gebetenheid, té assertief. Wat neem ik mee voor de komende 9 weken, én naar de toekomst in mijn carrière(?): GOED IS NIET GOED GENOEG. Zoals zo vaak in de voorbije jaren valt de uitspraak "een 10 is goed genoeg". Ik heb veel ideeën, maar wanneer de initiële creaties niet goed zijn, moet ik hier voorbij kunnen kijken. Pieter raadt me aan om ook eens invloeden vanuit ons vakgebied (3D en technologie) toe te passen bij 10. Een mentale klik maken is de boodschap. En die maak ik. Althans, die probeer ik te maken. Deze stage is bedoeld als leerproces, en wees maar zeker dat ik hier al zo veel geleerd heb. Over het vakgebied, maar ook over de wereld, en vooral mezelf.

Niet te hard van stapel lopen

posted Feb 13 2014

De nieuwe Flash banner voor Morres schoot goed op en tegen de middag had ik het eerste idee doorgestuurd, zodat de klant feedback en/of goedkeuring kon geven. Ik heb (nog) meer logo's voor Van Gansen ontworpen en ook enkele nieuwe ideeën van Charis - een van de 2 junior creatives - gekregen. Enkele daarvan heb ik al uitgetekend, de rest zal voor morgen zijn. En ik hou het in mijn achterhoofd: Goed is niet goed genoeg. Ondertussen heb ik dat ook op een blad in koeien van letters geschreven om op mijn bureau, naast mijn laptop te leggen. Niet te hard van stapel lopen en een idee grondig uit werken, dat probeer ik vol te houden.

Vrijdag GEEN uitboldag

posted Feb 14 2014

Het logo voor Van Gansen moest vandaag buiten, en uiteindelijk is er (zoals misschien wel verwacht) toch een ontwerp van Jeroen gekozen. Mijn ideeën sloten te veel aan bij een "bikers club" en waren iets te veel illustraties, en niet echt logo's voor een garagist/carossier. Verder is er feedback gekomen op mijn Keukenmaxx banners, en die heb ik dan ook onmiddellijk toegepast op 1 van de banners om terug door te sturen naar de klant.
Omdat ik hier elke dag enkele pareltjes van uitspraken hoor, zal ik vanaf maandag ook starten met een "quotes"-blog. Louter voor de fun, omdat het grappig is, voor de leuke herinneringen en gewoon omdat het kan. Lees HIER de quotes, onder de titel "Welle zijn joskes ze, wij!". Dit was op zich een quote, waardoor ik het idee kreeg om gewoon te starten met het bijhouden van de geniale uitspraken die ik hier allemaal hoor.

Terug naar af

posted Feb 17 2014

Het logo voor Van Gansen moet helemaal opnieuw gemaakt worden. De klant vond onze voorstellen absoluut niet goed, en dus moeten we met nieuwe, frisse, sterke ideeën komen. De vergelijking is gemaakt met oa. Beerens. Hoe kunnen ganzen gebruikt worden als icoon voor een garage/carrossier? Voor ik het wist, was het al weer tijd om naar huis te gaan, maar ik heb enkele ideeën klaarstaan om morgen mee verder te werken.

Filmen met een fotocamera

posted Feb 18 2014

Meer ganzen! Vandaag kreeg ik ook de opdracht om morgen mee te gaan naar de opname van een radiospot voor Morres. Ik moet een casefilm maken van de productie van de radiospot, dus ik maakte ook een shotlist als voorbereiding van de opname. Mijn enige bezorgdheid is dat ik moet filmen met een fotocamera, niet echt handig dus...

Ik kom op de radio!

posted Feb 19 2014

Onverhoopt meer ganzen! We zitten echter op een goed spoor voor het logo, ik denk dat er heel snel wel iets uit de lucht valt. Vandaag heb ik heel de namiddag in Brussel gezeten voor de opname van de radiospot van Morres. Ik heb de making off gefilmd, maar aangezien de opzet van de spot niet helemaal werkte, is er besloten om samen met een BV ook eigen mensen te laten acteren. Ik moch op een bepaald moment, bij nood aan een mannenstem, Chinese vrijwilliger zijn en de niet nader genoemde BV-stem, was enthousiast. Binnenkort kom ik dus, als alles goed gaat, een weekje op de radio als de stem van "Maarten, een luie jongeman die overtuigd wordt om naar Morres te gaan".

Montage, een vak apart

posted Feb 20 2014

Oh jawel, ik heb vandaag nog enkele logo's met ganzen gemaakt! Maar al gauw kreeg ik het audiomateriaal van de opnames van gisteren (het videomateriaal had ik allemaal al geïmporteerd) en kon ik beginnen monteren aan de case-film voor/over Morres. Een super moeilijke opdracht, omdat Olaf en Jeroen kennelijk een heel duidelijk beeld hebben van wat ze verwachten, en ik het totaal anders zie. Morgenavond moet ik een eerste draft opleveren. To be continued...

Het moeilijkste tot nu toe...

posted Feb 21 2014

Het monteren van de case-film voor Morres. Ik denk dat dat tot nu toe de moeilijkste opdracht is die ik gekregen heb bij 10. Jeroen en Olaf hebben een heel duidelijk beeld van wat ze willen en tot voor het einde van de dag zag ik het totaal niet. Bij de laatste keer opnieuw beginnen aan het eind van de dag, had ik het door -denk ik. Komend weekend werk ik eraan door en maandag kom ik met een nieuwe draft, waarmee we (hopelijk) dan verder kunnen. Krijgt ongetwijfeld nog een staartje...

Een blijk van tevredenheid

posted Feb 24 2014

Vanmorgen - of eerder deze voormiddag - kon ik nog eens laten zien wat ik de afgelopen dagen met (de beelden van) Koen Wauters had aangevangen. Er was nu materiaal om mee te werken. Olaf stuurde nog bij met een idee om alle beelden wat meer door elkaar te mixen. Zo gezegd zo gedaan en op het einde van de dag, toen ik nogmaals alles toonde, kreeg ik van Jeroen toch een zekere blijk van tevredenheid. We zullen er wel geraken. Ik stuurde 'savonds nog een eerste final draft door en morgen werken we hopelijk alles af.

Afgewerkt, en toch niet

posted Feb 25 2014

De casefilm voor Morres is vanmiddag afgeleverd om door te sturen naar de klant, maar het duurde niet lang voor de opmerking "moet er geen logo op het einde?" kwam. Het antwoord: ik zal dat bij de finale hoge-resolutie render wel toevoegen. Voor de rest werkte ik nog wat banners voor Kyalin en Keukenmaxx af. Een productieve dag!

De shit opgekuist

posted Feb 26 2014

Dat waren de letterlijke woorden van Jeroen nadat de casefilm voor Morres volledig afgewerkt was. Een welgemeende "proficiat" en ik mocht vervolgens een paar zonnebrillen op honden Photoshoppen. Dat is ook eens iets anders.

Einde periode 1, na 24 dagen

posted Feb 27 2014

Wat een waanzinnige stage ben ik eigenlijk toch aan het lopen. Photoshop, Flash, After Effects, Illustrator, InDesign, Final Cut, Cinema 4d,... allemaal gebruikt voor zo veel verschillende opdrachten. Super uiteenlopend. Ontzettend leerrijk. Waanzinnig interessant. Maar oh zo moeilijk. De druk ligt hoog en Jeroen en Olaf zijn streng, maar dat is niet meer als logisch. Wat ik vooral geleerd heb uit deze eerste periode? Kritisch denken over mijn eigen ideeën en werk. Nooit tevreden zijn tot het echt perfect is en je een volwaardig product kan afleveren aan een klant.

Terug van weggeweest...voor even

posted Mar 6 2014

Toen ik vanmorgen aankwam -zoals gewoonlijk als een van de eerste creatieven op de brug- leek het alsof ik niet weggeweest was. Mijn batterijen zijn nu echter weer helemaal opgeladen en ik had super veel zin om mijn werk van voor mijn trip naar Wenen verder te zetten. Ik lees hier terug dat het concept voor de Flash-banners voor Morres op 13 februari al opgestuurd werden, en vandaag was het dan ook hoog tijd om ze af te werken. Morgen hopelijk de goedkeuring, en anders kan ik tijdens mijn opnieuw voorlopig laatste dag nog wat bijsturen. Maandag vertrek ik al naar Litouwen voor 12 dagen, dus zullen ze mij bij 10 weer een tijdje moeten missen.

Weeral vrijdag

posted Mar 7 2014

Vandaag was het dus de laatste dag voor mijn trip naar Litouwen. Ik heb vanmorgen de banners voor Morres volledig afgewerkt en in de namiddag heb ik de design-implementatie van Gordon op de RTBF-website gemaakt. Er moest een volledige achtergrondafbeelding, banners, en gecomprimeerde filmpjes gemaakt worden. Vooral dat laatste was moeilijk, aangezien de filesize-restricties van de RTBF nogal streng zijn...Soite, tot binnen 2 weken!

In rechte lijn naar juni!

posted Mar 24 2014

Na het Erasmus-avontuur in Litouwen kon ik vandaag mijn stage hervatten. Deze week zit ik in de helft van de 12 weken-periode, en ik plan ook om nu in een rechte lijn naar het einde te gaan. Op die manier heb ik nog wat tijd over om aan mijn eindwerk te werken. Bij 10 was het vandaag ontzetten rustig. Ik werkte wat verder aan een nieuw design voor de eigen website, en in de namiddag maakte ik Facebook advertenties voor Waasland Shopping Center, dat dit jaar 10 bestaat.

Nog eens wat webdesign

posted Mar 25 2014

Ik heb het tijdens mijn stage nog niet echt veel moeten doen, buiten voor Overnachten in Antwerpen en de 10-website (die ik nog altijd niet geptichd heb, maar waar al wel een aantal voorstellen voor klaar zijn), maar ik heb vandaag heel de dag aan het design voor de persoonlijk website van Wim Bastiaens gesleuteld. 10 had er in het najaar een voorstel voor gedaan, maar het ontwerp sloot niet helemaal bij de wensen en eigenschappen van de klant aan. Aangezien morgen "iedereen" naar TedxFlanders gaat (buiten ik, Stéphanie & Charris), heb ik morgen ook nog een hele dag om hier aan verder te werken, zodat donderdag het voorstel naar de klant kan.

TedxFlanders

posted Mar 26 2014

Vandaag was volgens mij 90% van de mensen van 10 en/of aanverwanten vandaag aanwezig op TedxFlanders in de Stadsshouwburg. Ik had me daar op voorhand niet voor ingeschreven, en ik heb een hele dag verder gewerkt aan de website voor Wim Bastiaens, met de livestream op de achtergrond. Al bij al een zeer rustige dag.

Ontevredenheid

posted Mar 27 2014

Jawel, ontevredenheid. Maar ditmaal bij mezelf. Ik kreeg vandaag van Jeroen de opdracht om het ontwerp voor de website van Wim Bastiaens af te werken. Ik heb op 2 momenten gevraagd om mijn voorstellen te evalueren en bij te sturen, en dan kreeg ik op het einde van de deadline "morgenvroeg zit alles in mijn mailbox he?". Het duurde op het einde van de dag een half uur vooraleer ik op "send" durfde klikken. Ik was gewoon niet tevreden met mijn werk. Morgen horen we meer...

Vrijdag Olaf's uitboldag

posted Mar 28 2014

Vanmorgen heb ik voor Wim Bastiaens nog een overzichtje gemaakt van de beelden die ik gebruikt had op de website, zodat de klant zou kunnen kiezen. Jeroen was verder best tevreden over mijn voorstellen. Daarna kan ik mee brainstormen over de nieuwe campagne voor Dorsoo, fabrikant van "slaapsystemen" (bedden?!) voor mensen met rugpijn. Vandaag was het ook de laatste dag van Olaf bij 10. Vanaf dinsdag start hij bij Duval Guillaume.In de namiddag hebben we Olaf dan ook uitbundig bedankt en gevierd.

Helemaal vrij

posted Mar 31 2014

Vandaag kreeg ik de opdracht om de nieuwe website voor SUR+ te designen. In het verleden waren 2 kleine voorstelletjes gemaakt en er waren wat wensen en feedback van de klant teruggekomen. Ik ben nu nagenoeg helemaal vrij om de website vorm te geven, maar het moet stijlvol professioneel blijven.

Afronding en nieuwe ideeën

posted Apr 1 2014

Ik heb vandaag vooral gewerkt aan de ontwerpjes voor SUR+. Maar Jeroen wou voor Wim Bastiaens een duidelijke, stijlvolle presentatie. Het aantal beelden dat ik had voorgesteld was ook teveel, en we hebben er daar dan enkele uit geschrapt. Ik leverde een ruw InDesign package af aan Jeroen zodat hij ermee verder kon. De rest van de dag spendeerde ik dan aan SUR+, en ik vermoed dat ik ook de komende dagen daar best nog wat tijd in zal steken.

Creatieve navigatie

posted Apr 2 2014

Ik heb vandaag echt alléén maar getekend voor SUR+. (Ja, dit bericht moest ik zo opschrijven...) Sommige ontwerpjes of ideeën heb ik daarna ook wel gedigitaliseerd. Jeroen had me de opdracht te geven op zoek te gaan naar een manier van "creatieve navigatie", en ik hoop dat ik enkele sterke voorstellen gevonden heb.

Eindelijk nog eens 3D

posted Apr 3 2014

Ik heb vanmorgen nog heel even verder gewerkt voor SUR+, maar al snel kreeg ik een andere opdracht van Jeroen. "Kunde gij 3D'en?", vroeg hij. -"Natuurlijk!". Voor Mercedes moet ik een tagline en het logo in 3D maken, zodat ze gigantisch groot ergens geplaatst of gehangen kunnen worden. Ik kon dus eindelijk nog eens iets in 3D maken. Nu alleen zorgen dat het echt pixelperfect is!.

Dat van een bos en wat bomen

posted Apr 4 2014

Ik moest vandaag het 3D-ontwerp voor Mercedes wat afwerken, maar het spreekwoordelijke bos stond voor mijn neus. Op het einde van de dag had ik een 30-tal shots en texturen, zonder dat ik eigenlijk precies wist welke kant we uit moesten gaan. Jeroen zal me nog wel weten zeggen wat hij uiteindelijk verwacht, hoop ik...

Tig ontwerpjes maken

posted Apr 7 2014

Tijdens het weekend had ik nog enkele ideeën opgedaan voor de visuals/texturen voor Mercedes, maar tegen de middag moest ik weer verder met SUR+. Er moeten tig ontwerpjes gemaakt worden, zodat er een ruime keuze is, en zodat er zeker ook enkele goede voorstellen bij zitten. Het 3D'en dus terug even aan de kant schuiven...

Meer van dat, op dag 38

posted Apr 8 2014

Ja hoor, meer design voor SUR+, en nog steeds ben ik niet op het perfecte idee gekomen. Ik ben constant aan het schetsen in mijn notitieschriftje, en probeer de beste elementen snel te digitaliseren. We zoeken verder!

Het betere Photoshop-werk

posted Apr 9 2014

Vandaag heb ik nog verder gewerkt voor SUR+. In de voormiddag had ik ook nog een opdrachtje voor KeukenMaxx. Er komt een nieuwe totem in de winkel (met een infoblaadje en zo) in de winkel en er moesten visualisaties gemakkt worden om de klant te kunnen tonen hoe dat er zou uit zien. Het betere Photoshop-werk dus.

Een halve dag

posted Apr 10 2014

Ik had vandaag in de voormiddag een afspraak bij MNM voor het project van Sociale Innovatie, dus ik kon maar een paar uurtjes naar mijn stage in de namiddag. Ik werkte verder aan SUR+, en kreeg op het einde van de dag ook een dringende opdracht van Thomas voor Bang&Olufsen. Dat staat morgen dus op de planning.

Het is alweer vrijdag

posted Apr 11 2014

De tijd vliegt, maar het werk gaat er niet sneller op vooruit. Ik heb heel de dag aan de opdracht voor Bang&Olufsen gewerkt, een paspoort voor een nieuw product. Dinsdag moet het al naar de drukker, dus het was een vrij presserende dag. Hopelijk wordt mijn werk goed bevonden, dan kan het maandag afgerond worden.

Schaamte

posted Apr 14 2014

Ik had vrijdag vanuit de briefing van Bang&Olufsen een deel tekst overgetypt, en toen Thomas kwam vragen of het werk gecontroleerd was -nadat ik het hem had doorgestuurd én Jeroen het had goedgekeurd. De teksten stonden boordevol typfouten! Gelukkig mocht Stephanie sowieso haar copywriting-skills nog loslaten op het geheel, want de teksten waren van in het begin al niet goed opgesteld. Ik schaamde me toch redelijk hard. Dit was wel iets dat ik had kunnen voorkomen. Gelukkig was het nog niet naar de klant verstuurd. Ik kreeg ook te horen dat ik woensdag foto's moest nemen voor een advertentie voor Beerens, dus dat is iets waar ik me morgen kan voor voorbereiden.

Een beetje vanalles

posted Apr 15 2014

Vandaag heb ik wat vanalles gedaan. Het paspoort voor Bang&Olufsen werd afgerond, ik werkte wat verder aan SUR+ en ik zorgde dat alles in orde was voor morgen. Ik heb de briefing van de campagne voor Beerens meegekregen en Jeroen heeft me met hand en tand uitgelegd welke shots hij precies gefotografeerd wil zien. Spannend.

Shoot

posted Apr 16 2014

We zaten vandaag heel de voormiddag op locatie voor de shoot voor Beerens. Eerst werd een reclamespot gefilmd voor op ATV, daarna nam ik enkele foto's die we in de advertentie gaan gebruiken. In de namiddag heb ik dan nog wat aan de foto's kunnen sleutelen, kwestie van kleuren en contrast, maar ik moet toch sowieso nog wachten om het finaal beeld af te leveren, want eerst moet ik zien hoe het beeld van het filmpje er uit ziet. Dan kan ik daar op afstellen. Verder kreeg ik van Anke een redelijk finaal voorstel voor de opbouw van de SUR+-website, dus ik ben van plan om daar nu mijn designs op toe te passen. Jeroen vertelde ook dat ik altijd nog wat voort kon experimenteren met het 3D ontwerp voor Mercedes. Van Jeroen kreeg ik ook te horen dat Olaf op zoek was naar iemand die de bekende Brad Pitt - KomOpTegenKanker - casefilm kon inkorten. De casefilm werd ingediend voor de Cannes Lions, maar is te lang. Op zijn nieuwe job kan Olaf echter die casefilm niet meer bewerken. Zeer spannend dus, om aan iets mee te werken dat een leeuw kan binnenhalen. De komende dagen zou Olaf mij op de hoogte brengen van wat er precies moet gebeuren en zo. Ik kijk er al vast enorm naar uit. Er zijn nu een aantal super interessante en grote projecten om mijn stage grandioos af te ronden.

De enige met werk

posted Apr 17 2014

Vanmiddag tijdens de lunch is gebleken dat het ontzettend rustig op de brug is. Blijkbaar ben ik de enige die de hele dag weet wat te doen. Ik heb namelijk heel de dag aan SUR+ gewerkt, en dat zal nog wel even zo zijn. Het verwerken van de input die ik van Anke gekregen heb, zal nog wel wat tijd vergen. Ik kan ook altijd nog verder werken voor Mercedes, en van zodra het resultaat van het Beerens-filmpje er is, kan ik de foto's van de shoot beginnen color graden.

Vrijdag uitboldag 3.0

posted Apr 18 2014

Zoals verwacht was het vandaag nog kalmer als de voorbije dagen. Ik kreeg van Anke de opdracht om voor SUR+ nu ook wireframes te maken, aangezien noch het designvoorstel noch het budget door de klant is goedgekeurd. Zolang dat niet zo is, kan er niets echt in productie. Ik werd stilaan ongerust omdat ik van Olaf nog niets gehoord had en de deadline voor de Cannes Lions volgende week al is, dus ik stuurd hem een berichtje. Even later wist hij te vertellen dat hij het eerst zelf nog wat moest uitzoeken, en dat er volgende week meer info zou komen. Ik ben dus in blijde verwachting.

Rendering!

posted Apr 22 2014

Ik heb vandaag verdergewerkt voor de Mercedes-opdracht. Jeroen wilde dat ik zo snel mogelijk een manier of werkwijze vond om textuur en belichting aan te passen, en ik denk dat ik die 50 renders later ook wel gevonden heb. Het volgende wat ik nu ga doen, is alle shots verfijnen, zodat alles er echt perfect uit ziet.

Meer 3D

posted Apr 23 2014

Na het groot aantal renders gisteren, was het vandaag tijd om de belichting en texturen van de Mercedes-opdracht te verfijnen. Vaak was er een leesbaarheidsprobleem door de drukke gemapte texturen, dus er moest extra tegenbelicht worden. Ik kreeg ook van Anke te horen dat ik morgen mee naar Brussel moet voor de casefilm van radiospots voor Dorsoo, een revolutionair bedden-/slaapsystemenmerk voor mensen met rugklachten.

Shoot Dorsoo

posted Apr 24 2014

Vandaag was het dus heel de dag studio-werk bij Sonicville in Brussel. Ik mocht / moest foto's en video's shooten voor de making of van verschillende radio-spots, die ik achteraf ook zal monteren. Het was een bewogen dag, want ik mocht 'savonds ook nog een presentatie geven op het MCT barcamp, en dit over mijn ervaringen in Litouwen.

Ik wordt scenarist!

posted Apr 25 2014

Maar niet echt... Ik heb vandaag gewerkt aan het scenario en storyboard voor de casefilm van Dorsoo. Die moet zo snel mogelijk afgewerkt worden zodat hij online kan geplaatst worden. Verder werkte ik tussendoor ook nog aan wat renders voor Mercedes. Jeroen bleef met enkele ideeën komen en ik heb nog enkele shots bijgewerkt, zodat het er echt goed uit zag. Ook was er eindelijk nog eens een hilarische quote. Het is hier de laatste dagen op de brug op dat vlak echt rustig geworden...

Casemovie & shoot

posted Apr 28 2014

Vandaag heb ik de beelden gefilterd/geselecteerd die ik ga gebruiken in de casemovie voor Dorsoo. Ik ben ook begonnen aan het uiteenzetten van het storyboard. In de namiddag ben ik met Charis en Stephanie nog naar een Dorsoowinkel gereden om enkele bijkomende beelden te shooten. Net zoals bij de casemovie over Morres krijg ik ook hier weer een grote verantwoordelijkheid, en toch volgt Jeroen genoeg op. Super tof!

Evaluatie & Montage

posted Apr 29 2014

Vanochtend is Pieter Jorissen langs gekomen voor de finale evaluatie van mijn stage. Ik denk dat ik wel tevreden mag zijn. Er zijn geen onverwachte commentaren of opmerkingen gekomen en mijn eigen evaluatie sloot wel redelijk aan bij die van Jeroen. Nu is het afspreken wanneer mijn laatste dag valt (nu al?!). Volgende week begint er al een andere stagiair, en het is ook niet de bedoeling om in zijn vaarwater te komen. Ik vermoed dat mijn stage ergens begin volgende week zal eindigen. Voor de rest van de dag heb ik gewerkt aan de montage van de casemovie voor Dorsoo.

Montage: Het blijft zo moeilijk

posted Apr 30 2014

We hebben vandaag afgesproken dat het vrijdag officiëel mijn laatste dag al zou zijn. Dan moet het Dorsoo-filmpje af zijn, en ik kan begin volgende week dan mijn spullen opruimen en al mijn werk van de server downloaden om toe te voegen aan mijn portfolio. Ik heb vandaag dus verder gewerkt aan de montage voor Dorsoo, en het viel me op dat monteren toch nooit een triviale opdracht is. Jeroen gaat morgen alles bekijken en dan kan ik vrijdag normaal gezien heel de montage afwerken.

Laatste dag!!

posted May 2 2014

Jongens, jongens, jongens toch. Vandaag was het dus al de laatste dag van mijn stage. De voorbije 12 weken (eigenlijk 15 vanwege mijn verblijf in het buitenland) heb ik zo ontzettend veel bijgeleerd! Ik heb het ook meermaals ontzettend jammer gevonden dat ik vanuit mijn opleiding totaal niet onderbouwd was in de reclame-wereld. Vanzelfsprekend kan ik dat niet verwachten van een richting Multimedia- en Communicatietechnologie, maar als ik toch iet of wat basis had meegekregen, had ik op het einde van mijn stage nog zo veel verder kunnen staan. Voor mijn stage bij 10 had ik zelfs nog nooit iets ontworpen dat voor print bestemd was!
Vandaag heb ik dus nog heel dag verder gewerkt aan de casefilm voor Dorsoo. Gelukkig was in de namiddag alles afgerond en kon het doorgestuurd worden naar de klant. Aan het einde dag was er ook nog een verrassingsdrink voorzien voor mezelf en Loup & Louise, de 2 Brusselse stagiars die ook vandaag hun stage beëindigden. Het was echt super leuk & gezellig. En dat kan ik zeker veralgemenen naar mijn hele stage. Leuk, gezellig, leerrijk, interessant, en tegelijk stressvol, moeilijk en uitdagend. En dan zijn er waarschijnlijk nog honderden trefwoorden toepasselijk die ik nu vergeet...Welle zijn joskes ze, wij!

Enkele memorabele quotes van tijdens mijn stage, opgevangen in en rond 10 Advertising.

Maandag Feb 17 2014

Jeroen: "Wettelijk stage 2 weken lopen? Ga dan gewoon pinten pakken, dat brengt de staat meer op."

Dinsdag Feb 18 2014

Jeroen: "Je parle français liquide. Vloeiend!"

Woensdag Feb 19 2014

Charris: "Dit logo mist toch de nodige -eleganzie- hè, haha!"

Donderdag Feb 20 2014

Jeroen: "Iedereen gaat toch naar de hoeren! Anders vinde geen drinken..."
          En nog eentje omdat ik niet kon kiezen...
Olaf: Ze willen wel reclame maken als de groten, maar ze willen niet betalen als de groten.

Vrijdag Feb 21 2014

Olaf: Ik ben geen nummer hé. Er staat dan ook geen enkel cijfer op mijn bankrekening.

Maandag Feb 24 2014

Ylvis: "What's the meaning of Stonehenge?"
Zoek dat maar eens op...

Dinsdag Feb 25 2014

Olaf: -"We moeten ook niet doen alsof het een internationaal merk is zoals Coca Cola, hè!"
Jeroen: -"Coca wa?"

Woensdag Feb 26 2014

Olaf: -"Meten is weten!"
Jeroen: -"Wie zei dat?"
Olaf: -"Ma', gij!"


Donderdag Feb 27 2014

Jeroen: [Over een mail met gegevens van een klant] -"...scans van brieven die geschreven zijn door kabouters met een krijtje."


Donderdag Maa 6 2014

Olaf: -"Den error, die hebben we al. De rest moeten we nog doen..."


Vrijdag Maa 7 2014

Olaf: -"Als 't goe is, zeggen we het ook hé. Alleen wat minder luid."


Dinsdag Maa 25 2014

[Gisteren was het jammer genoeg voor veel mensen een stille en/of vergaderdag]
Olaf: -"We zullen het alleen maar kunnen zien als we het zien, voor de rest moeten we zwijgen."


Woensdag Maa 26 2014

Pieter: -"Ik ben zo eenzaam! Dan maar de livestream van Tedx opzetten waar iedereen is..."


Woensdag Maa 27 2014

Jeroen: -"Warmt mijne saucisse maar ne keer goe op!"


Vrijdag Apr 11 2014

[Sinds Olaf vertrokken is, is het hier op de brug opmerkelijk stiller.] Jeroen: -"Tijd om een muizenkoek te drinken."


Vrijdag Apr 25 2014

Jeroen: -"Waar die altijd naartoe rijden, da zijn toch meetings die ook per gele briefkaart kunnen gebeuren, hé."


Woensdag Apr 30 2014

Pieter: -"Op den duur wordt CMD+S ne reflex, hé."
Annelies: "Hmm, saven is voor seuten."